SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/002 | 4060 Balmazújváros Batthyány u. 7

Intézmény logo

Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2022. jún. 9.


kati

  • Akikre büszkék vagyunk

Torda Vanessa - interjú

Nagyon büszkék vagyunk végzős diákunkra, Torda Vanessára, a Loki női kézilabdacsapatának fiatal hálóőrére, aki az elmúlt hónapokban kivívta a stabil tagságot a felnőtt bajnokságban! Megkérdeztük, hogyan érezte magát iskolánkban, milyen emlékekkel távozik innen, mik a további tervei.

Torda Vanessa - interjú

Miért választottad annak idején a balmazújvárosi középiskolát? 
Mivel nagyon hamar elkerültem otthonról, a legfontosabb szempont az otthonos környezet volt. Fontos volt az is, hogy közel legyen, hogy könnyebb legyen az edzéseket és a tanulást összeegyeztetni. Az iskoláról pozitív véleményeket hallottam, ezért mindent egybevetve ez volt a legideálisabb. Most a négy év elteltével úgy érzem, nagyon jó döntést hoztam, amikor a Veres Péter középiskola mellett döntöttem! 

Mikor és miért kellett egyéni munkarendre váltanod? 
A 11. osztályt kezdtem, amikor eligazoltam a Lokiba, és beköltöztem Debrecenbe. A délelőtti edzések miatt kénytelen voltam egyéni tanrendet kérni, mert lehetetlen lett volna egyszerre két helyen lenni. Minden tanárom nagyon együttműködő és segítőkész volt, ezt ezúton is szeretném nekik és az iskolának megköszönni. 

Hogy érezted magad a sulinkban, mielőtt egyéni munkarendű diák lettél? Volt-e kedvenc tantárgyad, tanárod? 
Nagyon szerettem az osztályomat és a tanáraimat egyaránt. Inkább a humán tantárgyakat szerettem, az angol és a magyar volt a kedvencem. Habár a német távol áll tőlem, mégis Nagy Anita tanárnő volt a kedvencem. Vele már az elején megtaláltuk a közös hangot, és nagyon sok olyan dolgot tanultunk tőle, aminek nap mint nap az életben is nagy hasznát vesszük. Emellett bármilyen jellegű problémával fordulhattunk hozzá. 

Milyen eredményeidre vagy a legbüszkébb? 
Az idei bronzéremre nagyon büszke vagyok, és arra, hogy ehhez az eredményhez nekem is volt lehetőségem hozzátenni. Utánpótlásban ezüstérmesek lettünk. Ebben már nekem is nagyobb szerepem volt, egyértelműen erre vagyok a legbüszkébb. 

Hol képzeled el magad 5 év múlva? 
Szeretek kis lépésekben haladni, öt év nagyon hosszú idő. Remélem, öt év múlva is lehetőségem lesz a DVSC színeiben játszani, akkor már stabil NB1-es játékosként. Még nem döntöttem el, mit, de a kézilabda mellett szeretnék mindenképp továbbtanulni. Remélem, öt év múlva már ez is kialakul, és megtalálom azt a szakot, amelyik a legjobban passzol hozzám.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


RENDHAGYÓ TESTNEVELÉS ÓRÁK A PARASPORT NAPJÁHOZ KAPCSOLÓDÓAN

RENDHAGYÓ TESTNEVELÉS ÓRÁK A PARASPORT NAPJÁHOZ KAPCSOLÓDÓAN

Február 22-én ünnepeltük a Magyar Parasport Napját. Ezen alkalomból szerettük volna, ha a diákjaink is megpróbálnak valamilyen mozgásformát „egy kicsit másképp”. Iskolánk négy testnevelőtanára 1-1 osztályban egy érzékenyítő foglalkozás után, három különböző sportágban tartott parasport órát: ülőröplabda; egykezes kosárlabda; vakfutás. A tanulók elmondása szerint érdekes dolgokat tudtak meg a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeikről, olimpiai szereplésükről és hallhattak az idén megrendezésre kerülő párizsi olimpiáról is, amelyen a magyar csapat is képviselteti magát. A bemutatott sportokat csodálkozva nézték, hitetlenkedve beszélték meg, hogy micsoda teljesítményre képesek a parasportolók. Érdekes kihívást jelentett számukra és egészen jó élményként élték meg a parasportok kipróbálását. Megfogalmazták, fontosnak tartják, hogy ezek az emberek sincsenek kirekesztve a sportolási lehetőségekből és ezáltal is esély kaphatnak arra, hogy teljes értékű életet éljenek, példaképként állva embertársaik előtt.

2024. márc. 21.


Millió lépés az iskolánkért!

Millió lépés az iskolánkért!

Legyen az mi iskolánk is részese az ország legnagyobb kihívásának! Segítsd aktív mozgással a sulinkat, hogy nyerjünk! Március 25-től június 9-ig 11 héten át a lehető legtöbben mozogjunk mindennap, és váljon mindannyiunk élete részévé az aktív életmód. Részletek a linken!

2024. márc. 21.


Igazgatóság

IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK 2024/25.tanév

IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK 2024/25.tanév

Kedves nyolcadikos Diákok és Tisztelt Szülők! A 2024/25. tanévre vonatkozó ideiglenes felvételi jegyzéket az alábbi linken tekinthetik meg!

2024. márc. 12.



Partnereink

SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

4060 Balmazújváros Batthyány u. 7


2024Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola